Blogi

Graafikko joka puhuu vähän mutta asiaa

design ideointi ja luovuus brändin rakentaminen blinkilaiset

Lassi Hakkarainen

Graafikko Lauri Jaatinen avaa sanaisen arkkunsa harvakseltaan. Mutta kun hän avaa suunsa, kannattaa olla kuulolla, sillä harkitut lauseet perustuvat tarkkaan kuunteluun, perusteelliseen ajatteluun ja punnittuun muotoiluun.

Graafikko Lauri Jaatinen avaa sanaisen arkkunsa harvakseltaan. Mutta kun hän avaa suunsa, kannattaa olla kuulolla, sillä harkitut lauseet perustuvat tarkkaan kuunteluun, perusteelliseen ajatteluun ja punnittuun muotoiluun.

Laurin tie graafikoksi ei ollut aivan mutkaton. Loppujen ammatinvalinta oli itsestään selvä, sillä Lauri ilmaisee itseään mieluummin kuvin kuin sanoin.

 

Lauri, miten sinusta tuli sinä?

Noin viisivuotiaana ajattelin, että haluaisin professoriksi ja nimenomaan kemian alalta. Ei se professoriuskaan olisi ollut huono vaihtoehto, mutta lukion loppupuolella kuvallinen viestintä ja graafinen suunnittelu alkoivat kiinnostaa yhä enemmän.  En ole haka tuottamaan puhetta, mikä on osaltaan johdattanut minut kuvallisen viestinnän pariin. Näytän mieluummin kuin selitän asiat sanallisesti auki. Mielestäni kuvilla on nopeampaa, yksinkertaisempaa ja täsmällisempää ilmaista itseään kuin sanoilla.

Päädyinkin siis opiskelemaan graafista suunnittelua ensin Laajasalon opistoon ja Pekka Halosen akatemiaan. Medianomiksi valmistuin Metropolia-ammattikorkeakoulusta, jossa opiskelin neljä vuotta. Nyt olisi sitten tarkoitus oppia lisää joka päivä, mutta töiden merkeissä. Täällä Blinkissä osallistun asiakasprojekteihin, joissa tarvitaan kuvallista viestintää tai graafista suunnittelua, oli sitten kyse printti- tai sähköisen puolen hommista tai animaatioista.

 

Mitä arvelet sinusta sanottavan, kun et ole samassa huoneessa?

Varmastikin sanottaisiin, että en puhu paljon vaan pidän vastaukset ytimekkäinä. Samaten he varmaan ajattelisivat, että töissä ollessani keskityn hommiini, kun en ole jaarittelemassa muualla. Kun olen työpaikalla, keskityn töihini. Sitten kun olen kotona,  annan ajatuksilleni tilaa lentää enemmän. Voi olla, että harvasanaisuuteni tähden minua pidetään ehkä jopa vähän salamyhkäisenä.

 

Mistä haluaisit tulla tunnetuksi?

No ainakin hyvin tehdyistä projekteista, jotka ovat poikineet hyvää palautetta. Lisäksi olisi kutkuttavaa niittää mainetta vapaa-ajalla tehtävistä taiteellisesta projekteista. Haluaisin tehdä esimerkiksi säväyttäviä videoita ja animaatioita, joilla voisin osallistua musiikkivideokilpailuihin. Ylipäänsä kaikki taiteellinen toiminta kiinnostaa varsinaisten töiden ohella.

 

Mitä sinusta ei tiedetä?

Ehkä sen voisi mainita, että ainakin omasta mielestäni minussa pillee hivenen musiikillista lahjakkuutta. Se ilmenee nykyään lähinnä vapaa-ajalla. Olen hiljattain saanut huuliharpun, jolla opettelen soittamaan Muumi-musiikkia lapsuuteni ysikytluvulta. Homma takkuilee vielä aika pahasti, mutta kyllä se siitä.

 

Mitä muuta teet, kun et ole töissä?

Sarjakuvat ovat lähellä sydäntäni. Seuraan aktiivisesti minua kiinnostavien taiteilijoiden töitä, mutta piirrän paljon myös itse. Täytyy kyllä sanoa, että se on laji, joka vaatii paljon osaamista ja siten myös opettelua. Tällä hetkellä olen paneutunut erityisesti anatomiaan, perspektiiveihin ja mittasuhteisiin.

 

Mitä mietit viimeiseksi ennen kuin nukahdat?

Kelaan viimeisinä ajatuksiani päivän tapahtumia, ennen kaikkea niitä kaikkia huvittavia sattumuksia, joita päivän aikana tapahtui. Yritän löytää niitä hauskoja jyväsiä, jotka piristävät arkea. Sitä kautta on mukavampi nukahtaa.

 

Mikä on ensimmäinen ajatuksesi aamulla, kun heräät?

Pohdiskelen, mitä kaikkea tuleman pitää tänäkin päivänä, miten siitä kaikesta selvitään ja mitä kaikkea hauskaa se voi tarkoittaa.

 

Mitkä on elämäsi ohjenuora?

Ainakin se, ettei elämää tule ottaa liian vakavasti. Tässä maailmassa on tilaa erilaisille näkökulmille ja tulkinnoille, joita kannattaa kunnioittaa, jos ne eivät ole välittömäksi vaaraksi jollekulle toiselle. Vaikka en ole maailman puheliain ihminen, niin silti olen vastaanottavainen ja kuuntelen mielelläni toisten ajatuksia ja kunnioitan niitä – ja muodostan niistä harkitun mielipiteen, jos keskustelukumppani niin haluaa.

 

Author avatar
Lassi Hakkarainen

Lassi on ennakkoluuloton ja utelias copywriter, joka rakentaa sisältöjä ja konsepteja tietoon ja ymmärrykseen perustuen.

Katso myös

Hyvä webinaari ei vaadi ihmeitä – näin luot onnistuneen virtuaalitapahtuman

Jonna Sulkanen 5 minuuttia luettavaa
Lue

Nykypäivän asiakas valitsee itse ostopolkunsa

Toni Talasjoki 3 minuuttia luettavaa
Lue
hubspot-mahdollistaa-entista-paremman-datan-hallinnan-kuvituskuva

HubSpot mahdollistaa entistä paremman datan hallinnan

Toni Talasjoki 4 minuuttia luettavaa
Lue
LATAA SISÄLTÖMARKKINOINNIN OPAS

Lue kuinka voit kääntää yrityksesi sisällöt tulokselliseksi sisältömarkkinoinniksi.

LATAA OPAS

AUTAMME SINUA ONNISTUMAAN. OTA YHTEYTTÄ TAI VARAA AIKA TAPAAMISELLE.

Asiakkaat

Piia Holma Kasvujohtaja piia@blinkhelsinki.fi
puh. +358 40 527 8810

Työnhakijat

Antti Tolonen Toimitusjohtaja antti@blinkhelsinki.fi
puh. +358 207792100

TILAA UUTISKIRJE

Jaamme kuukausittain näkemyksiä, vinkkejä ja menestyskeissejä markkinoinnin ammattilaisille.

Google maps image