Ohita navigaatio

Viisi vinkkiä natiivimainontaan

Natiivimainonnalla tarkoitetaan artikkelimuotoista mainontaa toimituksellisen sisällön lomassa digitaalisissa julkaisuissa. Mainonta sijoitellaan julkaisuihin kuin se olisi luonnollinen osa kokonaisuutta eikä irrallinen, välkkyvä ja vilkkuva bannerimainos.
Blogi_5_natiivivinkkiä_hero

Tarjoamme tässä viisi hyödyllistä vinkkiä, joilla natiivimainonnasta saa parhaat tulokset irti.

1. Tartu trendeihin

Mitäpä olisi markkinointi ja mainonta tässä ajassa, jos ajankohtaiset ilmiöt, tapahtumat tai henkilöt eivät vaikuttaisi kampanjoiden sisältöihin. Esimerkiksi meemien valjastaminen, vaikuttajasisällöt ja jokakeväinen Euroviisuhuuma ovat luontevaa maaperää mainossisällöille.

2. Puhuttele kohderyhmää

Natiivimarkkinointia(kaan) ei kannata tehdä one size fits all -ajattelumallilla, vaan miettiä tarkasti, keitä tavoitellaan ja mikä heitä puhuttelee. Mainosalustojen klikkipohjainen hinnoittelukin kannustaa keskittymään olennaiseen - kun vain klikeistä maksetaan, eivät mainosnäytöt ohi kohdeyleisön kuluta budjettia hukkaan.

Kohderyhmäajattelu auttaa myös luovaa toteutusta. Mainoksissa käytetyt kuvat, otsikot ja ingressitekstit on järkevää tuottaa juuri halutulle yleisölle sopivaksi. Yleensä mainosalustat kehottavat tarjoamaan useampia sisältövaihtoehtoja, jolloin niiden sisäänrakennetut A/B-testausmahdollisuudet optimoivat automaattisesti mainokset toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Natiivimainonta - Puhuttele kohderyhmää

3. Monipuolista mainosmuotoja

Mitä enemmän eri mainosversioita, sitä paremmat mahdollisuudet reaaliaikaiseen A/B-testaukseen ja parhaisiin mahdollisiin tuloksiin. Alustoilla voi myös olla mahdollista valita eri mainostyyppejä klassisesta artikkelimainoksesta taktisempaan tuotemainokseen. Eikä kannata unohtaa natiivimainoksista sivustolle tulevan yleisön retargetointia muissa kanavissa, niin kauan kuin evästeet sen meille sallivat.

Natiivimainonta - Mainosmuodot

4. Panosta otsikkoon

Oletko aina otsikoinut väärin? Mainosalusta Readpeakin omien tulosten perusteella otsikoinnilla voi olla jopa 50 % vaikutus mainoksen toimivuuteen. Tässä kohtaa ei siis kannata oikaista, vaan todella miettiä, miten saada asiakas pysähtymään ja klikkaamaan. Perinteisesti toimivia tapoja ovat numerot, listat, haastamiset ja kysymykset, vertailu ja argumentointi.

Natiivimainonta - Panosta otsikkoon

5. Testaa ja optimoi

Vaihtelevista mainosversioista onkin jo ollut puhetta. Mutta tärkeää on myös testata eri medioita ja niiden yhdistelmiä. Isoja medioita ei kannata pelätä, vaan ottaa niitä rohkeasti mukaan kokonaisuuteen, vaikka yritys toimisikin vain pienesti ja paikallisesti. Ja kun kampanja on jo käynnissä, CPC:tä optimoimalla voi saada entistäkin parempia tuloksia.

Natiivimainonta - Testaa ja optimoi

Kiinnostaako natiivimainonta? Ryhdytään hommiin!

Natiivikampanjan saa käyntiin pienelläkin budjetilla, koska hinnoittelu alustoilla on pääsääntöisesti klikkipohjaista. Toisaalta isolla budjetilla sivustokävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita voi saada erittäin suuria määriä.

Perinteisesti natiivimarkkinointia on ajateltu myyntifunnelin alkupään ja erityisesti bränditietoisuuden kasvattamisen kanavana. Mekin olemme tehneet asiakkaillemme onnistunutta brändikampanjointia. Mutta mainosalustat taipuvat myös taktisempaan ja liidihakuisempaan mainontaan ja tästäkin meillä on erinomaisia kokemuksia.

Aloittaminen on helppoa, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos natiivikampanjointi kiinnostaa!

Työkalut

Online-mainonnan ROI-laskuri

Käteävällä laskurillamme voit jo heti testata, mikä vaikutus natiivimainontaan panostuksella voisi olla online-mainontasi tuottavuuteen.

Peike Korvenmaa

Peike yhdistää työssään digitaalisen markkinoinnin asiantuntijana luovuutta ja dataa sosiaalisen median kuplivaan maailmaan.

Peike Korvenmaa

Katso myös