Ohita navigaatio

Työharjoittelijana Blink Helsingissä

Iiris_1200x548-1

Olen Iiris ja toimin viikon ajan projektiassistenttina Blink Helsingillä. Käyn peruskoulun yhdeksättä luokkaa ja suoritin työelämään tutustumisjakson täällä.

Kun saavuin toimistolle ensimmäistä kertaa maanantaina, olin hyvin jännittynyt. Jännitys kuitenkin unohtui, kun minut otettiin avomielin vastaan ja pääsin heti tutustumaan tiloihin ja tervehtimään muita työntekijöitä.

Toimisto näytti silmääni hyvin siistiltä ja rauhalliselta työympäristöltä. Hyllyillä ja pöydillä oli paljon viherkasveja ja kaikki näytti uudelta ja puhtaalta.

Mitä pääsin tekemään?

Ensimmäisinä päivinä pääsin osallistumaan maanantaipalaveriin, julkaisemaan blogipostauksia norjan ja ranskan kielillä sekä katsomaan opetusvideoita liittyen firman medianäkyvyyteen. Aika kului nopeasti ja tehtävät olivat helppoja.

Loppuviikosta pääsin myös osallistumaan muun muassa ruuan laittamiseen koko porukalle, kuulemaan työntekijöiltä mitä heidän työnkuvaansa kuuluu sekä suunnittelin ja kirjoitin tätä blogipostausta.

Pieninä sivuhommina vein roskia, kastelin kukkia, siivosin varastoa ja leikin Gloria-nimisen koiran kanssa.

Millaista on mainostoimiston arki?

Saavuin toimistolle aamuisin yhdeksän maissa, ja jo silloin oli paikalla olevilla työt hyvässä vauhdissa. Toimistolla oli lähes koko ajan rauhallista, kuului vain näppäimistön ja hiirten naputus, satunnaisesti alkoi lyhyt keskustelu ja sitten työ taas jatkui. 

Blink Helsingillä oli mukava ilmapiiri, ja yhteishenki vaikutti myös erittäin hyvältä. Toimistolla vallitsi tekemisen meininki ja tulin hyvin toimeen kaikkien kanssa. Blinkillä työskenteli paljon eri ikäisiä ja eri tyylisiä ihmisiä, joka tietenkin mahdollisti monien erilaisten ideoiden syntymisen.

Mitkä fiilikset jäivät ja mitä opin?

Harjoittelujaksosta jäi superhyvä fiilis ja sain tietää paljon uusia asioita liittyen markkinointiin ja mainostamiseen.

Ennen harjoittelujaksoa, en oikein osannut muodostaa minkäänlaista mielikuvaa millaista täällä olisi, mutta työt vaikuttivat hyvinkin mielenkiintoisilta ja miellyttäviltä, ja voisin oikein hyvin kuvitella itseni kyseiseen ammattiin tulevaisuudessa. Mielenkiintoisimmalta markkinoinnissa tällä hetkellä tuntuisi sisällön tuottaminen, mutta eihän sitä tiedä vielä mihin tulen päätymään!

 

Iiris Riikonen

Olen Iiris ja käyn peruskoulun yhdeksättä luokkaa. Suoritan viikon mittaista työelämään tutustumista Blink Helsingissä.

Iiris Riikonen

Katso myös