Ohita navigaatio

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta

paivi_1200x548

Haastattelussa projektipäällikkö Päivi Soini.

“Huivin kanssa vai ilman huivia? Jalat ristiin vai rastiin? kyselee Päivi puistonpenkillä, kun olen ottamassa kuvaa. Kuvaustilannekin osoittaa, että Päivi on sopivassa määrin sekä leppoisa että jämäkkä. Vankka kokemus ja vahvat näkemykset vievät projektit kuin projektit maaliin kunnialla hässäkänkin keskellä. 


Mikä oli lapsuuden haaveammattisi?

Lapsuudessa unelmoin pukusuunnittelijan ammatista. Tein tosi paljon koulussa käsitöitä. Muut kutoivat yhtä sukkaparia puoli vuotta, minulla tuotoksia syntyi tuon tuostakin. Singeri ja kutimet sauhusivat, kun toteutin omia luomuksiani.  Pukusuunnittelijaa minusta ei tullut, mutta käsityöt ovat edelleen rakas harrastus. 

Mikä oli ensimmäinen työpaikkasi?

Menin sisälähetiksi ystäväni houkuttelemana Mainostoimisto Turkama & Kumppaneille, ikää oli silloin 17 vuotta. Pian siirryin jo käteiskassan hoitajaksi ja edelleen toimistosihteerin ja aulaemännän tehtäviin. Markkinointi-instituutissa opiskelin sitten lisää alasta. 

Sulla on ollut erinomainen näköalapaikka markkinointimaailmaan urasi aikana. Miten ala on muuttunut ajan saatossa? 

Aikataulut on kiristyneet, työtä tehdään nykyään nopealla sykkeellä. Merkittävin muutos on ollut työtavoissa. Kun ennen askarreltiin peistipöydällä ilmoitukset ja esitetaitot, nyt ne valmistuvat ehkä vähän kätevämmin tietokoneella.

Mikä on tärkein elementti työssäsi?

Asiakastyö lyhyesti ja ytimekkäästi. En voisi kuvitella työtä, missä en saisi olla ihmisten kanssa tekemisissä. 

Mitkä ovat projektipäällikön tärkeimmät ominaisuudet?

Erinomaiset sosiaaliset taidot on kaiken a ja o, jotta pystyy ylläpitämään hyviä asiakassuhteita sekä kommunikoimaan luovan tiimin kanssa. Lisäksi tärkeää on olla aikataulutuksen mestari.

Parhaat vinkit, joilla luova tiimi saadaan toimimaan hyvin yhteen?

Tärkeää on antaa luovien keskittyä heidän omaan työhönsä. Lisäksi heille tulee antaa riittävästi vapauksia, eikä rajata liikaa tekemistä. Tärkeää on myös fiilis siitä, että asioita tehdään kimpassa. Ketään ei jätetä yksin tai pulaan. Tiimityössä ajatus “Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta”on erittäin tärkeää ja kantaa pitkälle.

Millainen duunipäivä saa hymyn huulille ja erityisen hyvälle fiilikselle?

Auringonpaiste ja ihmisten hyväntuulisuus tarttuu. Työympäristössä huumori saa myös ihmeitä aikaan. Huippufiilis tulee myös siitä, kun suunnittelijat tekevät jonkun tosi makeen jutun. Silloin on äärimmäisen kiva lähteä esittelemään presentaatiota asiakkaalle. 

Mikä on tapasi irrottautua työstä ja heittäytyä vapaalle?

En ole hulabaloo-tyyppiä eli kaikki rauhalliset asiat toimii. Luonnossa liikkuminen on parasta. Oman olon saa varsin nopeasti rauhalliseksi, kun tuijottelee meren rannalla tyhjyyteen tai tekee vaikkapa niitä käsitöitä. Omaa kädenjälkeä on muutenkin mahtavaa ja palkitsevaa nähdä. 

Lempiartisti tai -biisi?

Artistit, joilla on joku vahva tarina kerrottavanaan puhuttelevat. Kuten Vesala. 

Minkä haaveen haluaisit toteuttaa?

Joku uusi kädentaito olisi kiva oppia. Haluaisin osata tehdä esimerkiksi näyttävän ja suuritöisen ryijyn. Ehkäpä ensi vuonna tähän aikaa kotini seinällä komeilee ryijyluomus made by me.

Terveiset lukijoille? Mitä kannattaa syksyllä tehdä?

Menkää ihmiset metsään. Kori kainaloon ja sieniä poimimaan. Minä ajattelin ainakin omalta osaltani kerätä lähimetsän tatit ja kanttarellit talteen. Sitte vaan voita pannulle, sienet paistumaan, villasukat jalkaa ja viltin alle nautiskelemaan paistettuja herkkuja.Piia Holma

Piia tunnistaa kasvujohtajana erilaisia toimialoja edustavien asiakkaiden kipupisteet. Hän on mm. sisältömarkkinoinnin, markkinoinnin automaation ja mitattavuuden puolestapuhuja.

Piia Holma

Katso myös