Ohita navigaatio

Jos ei itse usko omiin ideoihinsa, niin kuka sitten?

juhani_1200x548

Haastattelussa kuukauden blinkiläinen, AD Juhani Johansson sekä karvakuono Gloria.

Juhani on Blinkin rauhanlähettiläs. Tämä sydämellinen, vahvat ja hyväntahtoiset aatteet omaava rock-mies tulee juttuun kaikkien kanssa. 

Ammatillisesti Juhani tekee tinkimätöntä työtä ja on varsin veikeä kaveri. Tänäänkin Juhani on tuonut karvakuononsa Glorian iloksemme toimistolle. Gloria kiertelee hakemassa rapsutuksia ja lopulta menee isäntänsä jalan juureen kerälle nukkumaan. Työrauha alkaa. 

Mennään ajassa taaksepäin.  Millainen oli Juhani 7-vee?  

Ekaluokkalainen. Kävin uimakoulussa, pelasin paljon videopelejä, 7-vuotislahjaksi sain Sega Mega Driven, joka oli parasta ikinä. Oman arvioni mukaan olin varsin rasittava ja levoton muksu, en pysynyt paikoillani hetkeäkään. Olin myös varsin herkkä ja tunteellinen ja tästä syystä jouduin helposti kiusatuksi.

Mitkä piirteet ovat säilyneet sinussa voimakkaimmin lapsuudesta? 

Olen aina halunnut tulla kaikkien kanssa juttuun, olla kaikkien kaveri. Tänä päivänä sama ajatus on vahvana. 

Esiintymisen ja luovuuden tarve on myös kummunnut jo lapsuudesta tähän päivään. Faijan akustinen kitara tuli kaivettua usein esiin, soittelin sitä ja oli kauhea palo oli esiintymään. Oma polku on siis muodostunut varsin selkeäksi jo lapsuudessa. 

Mietitkö koskaan itselleni mitään muuta kuin luovaa työtä?

En. Luovalta alalta pohdin myös sisustussuunnittelijaksi tai arkkitehdiksi ryhtymistä. Arkkitehdin opinnot vaativat matikan ja fysiikan opintoja. Otin nuo aineet itselleni lukiossa ja se olikin varsin tuskainen taival. Olisin voinut käyttää aikani paremminkin. 

Työsi vaatii paljon mielikuvitusta. Mikä ruokkii sitä parhaiten?

Pop-kulttuuri ja musiikin fiilistely kiehtoo ja ruokkii mielikuvitusta. Inspiroivaa on on nähdä toisten tekevän jotain tosi makeeta. Ajan saatossa taiteilijat kuten Alex Pardee, Jason Freeny, Godmachine ja Nychos ovat inspiroineet minua. Omat kuvitukseni ovat saaneet vaikutteita nimenomaan edellä mainituista genrensä huipuista. Musiikin kautta bändipaitojen suunnittelu on varsin inspiroivaa.

Onko luovan idean synnyttäminen helpompaa yksin vai yhdessä tiimin kanssa?

Riippuu tilanteesta. Yleensä olen omassa mielikuvitusmaailmassani, benchmarkkaan internetin ihmeitä ja kaipaan omaa rauhaa. Joukossa jään helpommin tarkkailijaksi ja taustalle. 

Rakastun omiin ideoihini ja koen olevani suuri nero (naurua). Tämä taitaa olla yleistä tässä ammatissa. Toisaalta jos ei itse usko omiin ideoihinsa, niin kuka sitten?!?

Yhdessä luominen saattaa olla avain juuri silloin, kun olen omien ideoitteni ja ajatusteni kanssa jumissa ja makaan henkisesti sikiöasennossa lattialla. Näissä tilanteissa tiimistä saa voimaa ja apua.

Koirasi on ihana. Mikä on Glorian tarina?

Rescue-ihmiset löysivät Glorian pentuna roskapöntöstä Romaniassa. Ilmeisesti toinen vapaana kuljeskellut koira oli ruokkinut tätä pentua ja siksi se oli selvinnyt hengissä. Gloria päätyi eläinrakkaaseen kotiin kuutisen vuotta sitten avopuolisoni toimesta. 

Karvakuono on varsin mukava perheenjäsen, mutta osaa myös tehdä kovasti tihutöitä. Rescue-tausta näkyy pelokkuudessa. Liikenteen vuoksi toimistolle tuleminen on aina yhtä järkyttävää kerta toisensa jälkeen. Toimistolla taas mieli lepää, kun paijauksia ja halauksia riittää yllin kyllin. 

Mikä on Glorian lempipuhaa?

Sylissä köllöttely ja rapsuteltavana oleminen.

Mikä inspiroi  ja innostaa sua työssäsi?

Ideoiden rajattomuus innostaa ja inspiroi. Innostukseni näkyy siinä, että kaikesta mitä teen pitää tulla tosi siistiä, suorastaan sairaan siistiä. 

Haluan hioa ja tehdä työni loppuun saakka ja seistä tekemäni takana. Ajatus asenteesta, että "teen nyt jotain ja tästä nyt tuli tämmöinen öh…" ei sovi mulle. Jos tapa tehdä töitä menisi tuollaiseksi niin vaihtaisin ammattia tai pallonpuoliskoa.

Mikä saa veresi kiehumaan ja ohimosuonet tykyttämään? 

Kaikki (naurua). Ihmisten piittaamattomuus kaikessa liittyen sitten ympäristöön, toisia ihmisiä tai eläimiä kohtaan.

Mikä on lempipuuhaasi vapaa-ajalla?

Vaikutan bändissä nimeltä Audio Incognito, soittelen kitaraa ja olen välillä äänessäkin. Koko bändi-touhu on helkkarin kivaa puuhaa. Juhannuksena tuli levy ulos eli kaikki suomenkielisen rokkipunkin ystävät kuuntelemaan meidän tuotosta!

Oudoin tapasi?

Toiset laulavat silloin tällöin kotona, minä laulan yksikseni lähes taukoamatta. Suihkussa lisään vähän volumea. Koko talo raikaa, kun ääneni kantaa putkiston kautta koko taloyhtiöön. Naapurit tuskin tykkää, mutta toisaalta eipä ole kukaan tullut vielä valittamaankaan.

Minkä supervoiman haluaisit itsellesi? 

Lentämisen.

Jos saisit toteuttaa juuri nyt yhden haaveesi, mikä se olisi?

Ostaisin tosi makeen ja ison loft-asunnon. Sitten voisin fiilistellä asuntoa DEKO-lehdessä tukka sliipissä. Ehkä tämä tapahtuu, kun meidän bändi tekee maailmanvalloituksen ja musta tulee punk-miljonääri ;)

Näin uutena vuotena ihmiset tuppaavat tekevän uuden vuoden lupauksia. Kannattaako niitä tehdä? Ideoita, mitä ihmiset voisivat lupailla?

Kannattaa. Olkaa rehellisiä ja älkää toivoko kenellekään pahaa. Niillä päätöksillä moni ongelma korjaantuisi ja maailmasta tulisi parempi paikka.

Piia Holma

Piia tunnistaa kasvujohtajana erilaisia toimialoja edustavien asiakkaiden kipupisteet. Hän on mm. sisältömarkkinoinnin, markkinoinnin automaation ja mitattavuuden puolestapuhuja.

Piia Holma

Katso myös