Ohita navigaatio

Natiivimainonta tuo verkkosivullesi sitoutuneita lukijoita

Mitä on natiivimainonta ja miksi yrityksen kannattaa panostaa siihen? Lue parhaat käytännöt mitattavasti onnistuneeseen natiivimainontaan.

Mitä natiivimainonta on?


Natiivimainonta on artikkelisisältöä muistuttavia mainoksia digitaalisilla uutissivustoilla tai kaupallisessa mediassa. Kaupalliset sisällöt erotellaan mainos-merkinnällä. Tarkoituksena on tehdä mainontaa, joka kannustaa lukemaan artikkelin tai blogin. Natiivimainoksesta ohjataan tyypillisesti mainostajan sivustolla olevaan artikkeliin, blogitekstiin tai laskeutumissivuun. 


Natiivimainonta tukee mainiosti inbound-markkinointia


Inbound-markkinointi perustuu kohderyhmän tarpeiden, kiinnostuksen kohteiden ja ostopolun syvälliseen ymmärtämiseen. Ostopolun alkuvaiheisiin tuotettujen sisältöjen tehtävä on herättää tai vahvistaa kiinnostusta – ei tuputtaa ratkaisuja. Sisältöaiheet valitaan ja tuotetaan niin, että ne tarjoavat kohderyhmälle relevanttia tietoa tai ideoita – eli auttavat lukijaa. Natiivimainonta on oivallinen keino tarjota kiinnostavaa sisältöä sellaisessa mediaympäristössä, jota kohderyhmän edustajat – ostajapersoonat – muutenkin seuraavat. Sisältö on tarjolla, ja lukija itse päättää haluaako hän tutustua aiheeseen tarkemmin mainostajan verkkosivuilla.

Miksi natiivimainonta on tehokas mainosmuoto?


Natiivimainonan teho perustuu siihen, että mainokset sulautuvat mediaympäristöön jota tavoittelemasi ihmiset joka tapauksessa seuraavat. Sen lisäksi, että kävijät klikkaavat mainostajan verkkosivustolle nähtyään mainoksen, he myös viihtyvät siellä. Yleisesti natiivimainonnan kautta tulleet kävijät lukevat artikkelin ja viettävät sivustolla aikaa reilun minuutin tai enemmän. Tämä tekee natiivimainonnasta erittäin tehokkaan mainosmuodon: saat sitoutuneita kävijöitä verkkosivullesi.

Parhaan natiivimainoksen kaava

Näillä vinkeillä saat parhaan mahdollisen tehon irti natiivimainonnasta.

  1. Ajankohtaisuus – valitse aihe, joka on kaikkien huulilla ja johon sinulla on tarjota uusi kulma. Täydellinen valinta natiivimainontaan. 
  2. Muotoile mukaansatempaava otsikko – kysymys, huomiota herättävä luku tai kiinnostava fakta. Panosta otsikkoon ja herätä lukijan kiinnostus.
  3. Kohdennus – valikoi kohderyhmäsi oikein. Määrittele kohdennus sijainnin, aiheiden tai medioiden perusteella.

Muista mitata natiivimainoksen toimivuutta

Klikkausprosentti ja sivuilla vietetty aika ovat hyviä toimivuuden mittareita. Mitä suurempi klikkausprosentti, sen parempi. Mitä enemmän aikaa kävijä on viihtynyt sivustolla, sen parempi. Seuraa mitä kävijät tekevät sivustolla ja rantautuvatko he liideiksi. Aseta tavoitteet mainonnalle ja seuraa toteutuvatko ne. 

Natiivimainonnan keskimääräinen klikkausprosentti on yleisesti 0,4%. Olemme saaneet hienoja tuloksia asiakkaillemme ja klikkausprosentti on parhaimmillaan ollut yli kahden prosentin. 

Esimerkki natiivimainonnan kampanjasta

Teimme asiakkaallemme LA Kattohuollolle onnistuneen natiivikampanjan syyskuussa 2022, mikä oli sekä ajankohtainen että toimiva. Aiheena oli kattohuolto ennen aurinkopaneelien asentamista katolle. Aihevalintana aurinkopaneelit oli erittäin ajankohtainen energiakriisin ollessa otsikoissa. Saimme tällä kampanjalla sijan 15. Readpeakin kvartaalin parhaat natiivimainokset -vertailussa


Näyttökuva 2022-11-8 kello 10.28.17


 

Haluatko kumppanin natiivimainontaan? Ota yhteyttä ja tehdään yrityksellesi onnistunut kampanja!

Anniina Leikas

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, joka innostuu tunteita herättävästä markkinoinnista.

Anniina Leikas

Katso myös