Ohita navigaatio

Varmista verkkosivuston tekninen kunto

Verkkosivuston kuntotesti

Hyvin palveleva verkkosivusto yhdistää tärkeimpiä kohderyhmiä palvelevan ja aktivoivan sisällön sekä teknisen turvallisuuden ja toimivuuden. Hyväkään sisältö ei sivustolla kävijää ilahduta, jos se ei löydy helposti, latautuu hitaasti tai on muulla tavalla hankala käyttää.

Mitä verkkosivuston tekninen laatu on?

Ensinnäkin sivustosi täytyy toimia moitteettomasti pöytätietokoneilla, kannettavilla tietokoneilla sekä mobiililaitteilla, siis älypuhelimilla ja tableteilla. Kriittisiä ominaisuuksia ovat sivuston latausnopeus, löydettävyys, käytettävyys ja saavutettavuus.

  • Latausnopeus: Tässä puhutaan sekunneista, sillä hitaasti latautuvaa sisältöä ei odoteta – ja jos odotetaan, kävijäkokemus on jo kärsinyt kolauksen
  • Turvallisuus: Yhteyden suojaaminen SSL-sertifikaatilla on suositeltavaa. Suojaus vaikuttaa osaltaan hakukonetuloksiin ja se lisää myös sivuston luotettavuutta käyttäjien näkökulmasta. Sivuston turvallisuuteen liittyy muitakin huomioon otettavia asioita.
  • Löydettävyys: Sivuston hakukoneoptimointi on muutakin kuin hakusanojen ja -termien osaavaa käyttöä sivuston sisällöissä. Sivujen täytyy mm. indeksoitua hakukoneiden hakutuloksiin. Lisäksi sivuilla on oltava muita ominaisuuksia hakutuloksissa pärjätäkseen. Esimerkiksi: sivulla on metateksti, linkkien teksti on sisältöä kuvaavaa, kuvilla on vaihtoehtoinen kuvan sisällöstä kertova teksti, teksti on luettavan kokoista ja klikattavat asiat ovat tarpeeksi isoja.
  • Saavutettavuus: Sivuston on oltava optimoitu erikokoisille päätelaitteille, jotta sisältö ei hajoa tai toimi puutteellisesti esimerkiksi älypuhelimella selattaessa.

Verkkosivuston kuntotesti näyttää nopeasti sivuston tekniset puutteet

Muutamassa sekunnissa tehtävä sivuston kuntotesti paljastaa, mihin parannusta tarvitaan. Blinkin tuottama sivuston kuntotesti perustuu Googlen Lighthouse -työkaluun. Se kertoo mihin asioihin sivuston teknisessä optimoinnissa kannattaa panostaa.

Blinkin asiantuntemus on käytettävissäsi, kun haluat parantaa sivustosi teknistä laatua. Saat meiltä myös kaikki myyvän verkkosivuston auditointi-, suunnittelu-, toteutus- ja kehityspalvelut sekä jatkuvan sisältöjen tuotannon.

TEE SIVUSTON KUNTOTESTI

 

Terhi Bergius

Terhi ideoi ja kirjoittaa sisältöjä, jotka tuottavat arvoa sekä asiakkaille että heidän kohderyhmilleen. Hän on kokenut inbound-markkinoija, joka ei pelkää tarttua haastavaankaan aiheeseen.

Terhi Bergius

Katso myös