Blogi

Etätyöviikon tuliaiset

ideointi ja luovuus

Antti Tolonen

Viikko työporukalla Atlantin ympäröimällä saarella. Mitä reissusta jäi kotiin tuomisiksi?

Päätimme lähteä marraskuun lopulla koko firman voimin etätöihin lämpimään. Päivien pimetessä innostuimme ajatuksesta ja 9 meistä onnistui järjestämään asiansa pikaisella aikataululla niin että pääsi mukaan. Halusimme paljon aurinkoa, vähän aikaeroa ja siedettävän mittaiset lennot. Kohteeksi valikoitui kaunis Playa Blanca Atlantin ympäröimän Lanzaroten eteläkärjessä.

 

Kivaa oli. Mutta mitä muuta tästä kaikesta jäi käteen?

palaveri menossa

Säät suosivat terassipalavereita.

 

Havainto 1: Lähityö on eri kuin etätyö

Etätyösuositusten aikana olemme oppineet tekemään töitä enimmäkseen eristyksissä, etäyhteyksien päässä. Oli erityisen kiva päästä tekemään töitä ja viettämään vapaa-aikaa naamatusten. Luova suunnittelutyö onnistuu, kuten olemme koronan aikana tulleet huomanneeksi, etänäkin, mutta on paljon asioita, joita on vaikea etänä simuloida. Kun etätyössä työ saattaa helposti muuttua sarjaksi teknisiä suorituksia, on lähityössä helpompi tehdä työtä välittömästi ja tiiminä. Jokainen on tasapuolisesti läsnä ilman kaatuilevia laajakaistoja ja katoavia ääniä tai kuvayhteyksiä.

kalastaja

Paikalliset kalastajat: vanhus ja lokki.

 

paikallisessa drinksulla

Rantakadulta löytyi pubi.

 

Havainto 2: Tyypit

Vuosien mittaan tutustuu työkavereihin ihan virka-ajankin puitteissa, mutta kun ollaan viikko yhdessä myös iltaisin, tulee oppineeksi työkavereista kaikkea muutakin. Päällimmäiseksi jäi ajatus siitä, miten mahtavien, ainutlaatuisten ja säkenöivien tyyppien kanssa saa arkipäivänsä viettää. Ja se on tärkeää se. Viettäähän työikäinen ihminen merkittävän osan valveillaoloajastaan nimenomaan työkavereittensa kanssa. 

IMG_1327-1

Tulivuorta valloittamassa.

 

illallisella

Illallisella.

 

Havainto 3: Urheilu, ruoka, valo

Viikon jälkeen olo oli monella tapaa voimautunut. Ihmiselle tekee hyvää, kun liikkuu, syö hyvin ja paistattelee auringonvalossa. 

IMG_1236-1-1

Aamu-uinnilla auringon noustessa.

 

aamiainen

Aamiainen lipsui välillä herkuttelun puolelle.

 

lanzarote_video

Workshop menossa.

 

Löysimme hyvän rytmin olemisellemme. Päivämme starttasivat tyypillisesti aamu-uinnilla Atlantissa, joogatunnilla, fillarilenkillä tai tenniksellä. Kun kroppa oli auki, nautittiin päälle runsas aamiainen.

Toisinaan saimme mahdutettua myös lounastreenit työpäivän lomaan (vesijumppaakin kokeiltiin).

Iltaisin illallistettiin. Ja täyden päivän päätteeksi uni maistui. Paitsi niinä parina iltana kun innostuimme valvomaan ja tutustumaan rantaraitin pubitarjontaan.

 

6514ea03-90cf-475b-bc85-d34b5dd32f1b 2-1

Wifi riitti hyvin myös terassille.

 

Havainto 4: Nomadius

On vapauttavaa huomata, että luovaa tietotyötä pystyy tekemään oikeastaan mistä tahansa. Tarvitaan vain tietokone, verkkoyhteys ja oma pää. Aikaerokaan ei meidän tapauksessamme juurikaan hankaloittanut työntekoa. 2 tunnin ero tarkoitti sitä, että jos oli sovittu Suomen aikaan aamuyhdeksäksi palaveri, piti Playa Blancalla olla jo seitsemältä koneen äärellä. Sekin tuntui ihan siedettävältä, sillä pysyimme lähes koko reissun Suomen rytmissä. Näin ehdimme nauttimaan täydet siemaukset auringonvalosta.

paluumatkalla

Paluumatkalle lähdössä.

 

Kaiken kaikkiaan, oli mahtava reissu. Tuskin jää viimeiseksi. 

Käteen jäi edellä mainittujen havaintojen lisäksi paljon iloisia ja lämpimiä muistoja, joiden avulla on helpompi tarpoa tutulla porukalla tulevan pimeän kauden läpi.

Author avatar
Antti Tolonen

Antti on Blink Helsingin toimitusjohtaja. Hänellä on pitkä kokemus niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin yritysten markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun kehittämisessä. Antti auttaa yrityksiä luomaan dataohjattavia markkinoinnin, myynnin ja kasvun malleja.

Katso myös

Paluu tuttuun yritykseen teki ruohosta taas vihreää

Terhi Bergius 4 minuuttia luettavaa
Lue

Tältä sisältömarkkinointi näyttää vuonna 2022

Jonna Sulkanen 5 minuuttia luettavaa
Lue

Verkkosivusto kerralla kuntoon vai kunnolla alkuun?

Antti Tolonen 6 minuuttia luettavaa
Lue
LATAA SISÄLTÖMARKKINOINNIN OPAS

Lue kuinka voit kääntää yrityksesi sisällöt tulokselliseksi sisältömarkkinoinniksi.

LATAA OPAS

AUTAMME SINUA ONNISTUMAAN.
OTA YHTEYTTÄ TAI VARAA AIKA TAPAAMISELLE.

Asiakkaat

Piia Holma
Kasvujohtaja
piia@blinkhelsinki.fi
puh. +358 40 527 8810

Työnhakijat

Antti Tolonen
Toimitusjohtaja
antti@blinkhelsinki.fi
puh. +358 207792100

TILAA UUTISKIRJE

Jaamme kuukausittain näkemyksiä, vinkkejä ja menestyskeissejä markkinoinnin ammattilaisille.

Google maps image