Ohita navigaatio

Visuaalisia ideoita pursuava taiteilija ja toteutusten viimeistelijä

Hilla-ulkona

Hyvinkää-Riihimäki-akselilla kasvaneella ja nyt helsinkiläisellä Hillalla on vahva yhteys Pohjois-Suomeen. Hän seuraa ympäristöään ja maailman menoa uteliaana ja pyrkii tuottamaan ratkaisuja, jotka erottuvat tavanomaisista.

Etelästä pohjoiseen ja takaisin – ja vähän muuallekin

Taidepainotteisen lukion käyminen Hyvinkäällä oli itsestään selvää lapsesta asti piirtäneelle ja maalanneelle Hillalle. Päätös oman oloisesta visuaalisuuteen liittyvästä alasta kirkastui parin välivuoden aikana. Hän muutti Rovaniemelle opiskelemaan graafista suunnittelua Lapin yliopistossa.

Pohjois-Suomi on Hillalle lapsuudesta asti tuttu paikka, sillä hänen äitinsä on kotoisin Kemijärveltä. Sukulaisten tarjoama “turvaverkko” oli siis olemassa, mutta silti Rovaniemellä asuminen tuntui eksoottiselta. Moni muu etelässä kasvanut olisi ehkä pyrkinyt jatkamaan opiskelua Helsingissä.


“Lappi on minulle tosi tärkeä toinen koti. Asuminen siellä oli seikkailu, aivan eri asia kuin lomilla sukulaisten luona käyminen. Visualistina mielenkiintoa herätti myös valon vaihtelu eri vuodenaikoina: talvella oli aina pimeää, kesällä jatkuva päivänvalo.”

Opiskelijavaihdossa Hilla oli Liettuan Vilnassa ja Tsekissä sijaitsevassa Zlínissä. Blinkille Hilla tuli mm. brändi- ja tilasuunnittelua tekevästä yrityksestä, jossa hän suunnitteli esimerkiksi miten brändit näkyvät liike- ja toimitiloissa.


“Visuaalisen suunnittelun kenttä on todella laaja. Nyt voin keskittää esteettistä osaamistani ja ideoitani brändien uudistamiseen, kuvituksiin sekä tiedon visualisointiin – joista minulla on jo myös paljon kokemusta.”

Ideoita suoraan elävästä elämästä

Luontaisesta uteliaisuudesta on hyötyä suunnittelijan työssä. Hilla seuraa aktiivisesti eri medioita, trendejä, muotia ja tyylejä. Hyvä idea voi kuitenkin tulla mieleen vaikkapa kaupungilla kävellessä nähdyistä asioista. Briefin jälkeen ideoinnille löytyy pohjaa myös Pinterestiä ja Behancea selaamalla.

Uuden luominen innostaa Hillaa, mutta vastaavasti myös viimeistelty toteutus on tärkeää. Järjestelmällisyys auttaa häntä erityisesti kokonaisuuksien hallinnassa ja yksityiskohtien hiomisessa.


“Haluan tehdä asiakkaille kauniita ja tyylikkäitä toteutuksia. Graafinen suunnittelu on pohjimmiltaan tiedon visualisointia. Sen pitää miellyttää silmää, mutta samalla tehdä aiheestaan helposti lähestyttävä ja ymmärrettävä. Esimerkiksi brändi-ilmeiden pitää kuvata brändin ydintä ja ikonien kertoa selkeästi mistä on kysymys.”

Graafisen suunnittelun kenttä kehittyy nopeasti

Digitaalisuus, 3D-grafiikka ja uudet lisätyn todellisuuden teknologiat muuttavat graafista suunnittelua kovalla vauhdilla. Yhdelle henkilölle kaikkien tekniikoiden syvällinen hallinta voi jo olla liian iso haaste. Siksi tiimityö, jossa erilaisten osaamisten yhdistäminen on mahdollista, on tärkeää. Hillan vahvuuksia – ideoita, näkemyksiä ja viimeisteltyä toteutusta – tarvitaan aina.

Mitä graafinen suunnittelija tekee vapaalla?


"Teen aika tavallisia asioita: käyn salilla ja ryhmäliikunnassa, ulkoilen ja retkeilen. Lisäksi piirrän, maalaan öljyväreillä ja valokuvaan edelleen. Lappiin suuntaan edelleen muutamia kertoja vuodessa, myös pidemmille luontoretkille. Haaveenani on koiran hankkiminen. Sitä ennen olisi mukavaa etätyöskennellä esimerkiksi Keski-Euroopassa, jota pidän myös inspiroivana ympäristönä.”

Terhi Bergius

Terhi ideoi ja kirjoittaa sisältöjä, jotka tuottavat arvoa sekä asiakkaille että heidän kohderyhmilleen. Hän on kokenut inbound-markkinoija, joka ei pelkää tarttua haastavaankaan aiheeseen.

Terhi Bergius

Katso myös