Ohita navigaatio

Markkinointi vuonna 2023

Web Summit 2022 -tapahtuma kokosi markkinoinnin trendit vuodelle 2023.

Vuonna 2023 markkinointi keskittyy digitaalisille alustoille, huomio suuntautuu Aasian markkinoille ja Metaversumi valtaa alaa.

Markkinoinnin tulevaisuuden näkymiä Web Summit -tapahtumasta

Web Summit 2022 -tapahtuma keräsi Lissaboniin yli 70 000 osallistujaa, mukaan lukien allekirjoittaneen, kurkistamaan teknologia-alan uusimpiin trendeihin. Tunnelmassa oli aistittavissa innostus uusista teknologioista sekä niiden hyödyntämisestä hyvään, kuten ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen. Lue myös mitä tapahtumassa keskusteltiin menestyvän brändin rakentamisesta. 

Tapahtumassa Lego Groupin Julia Goldin, S4 Capitalin Sir Martin Sorrel ja Fox Businessin Susan Li keskustelivat markkinoinnin tulevaisuuden näkymistä. Puheenvuoroissa korostui, miten elämme jännittäviä aikoja: pandemia jyllää edelleen, sota jatkuu Ukrainassa ja Aasian markkinat nousevat merkittävämpään asemaan. 

Markkinoinnissa onkin tulevana vuonna syytä keskittää huomio Aasian nouseviin markkinoihin. Kiinassa, Intiassa ja muissa Aasian nousevissa maissa on uutta ostovoimaa. Monet yritykset haluavat valloittaa nämä markkinat ja kaipaavat siihen markkinointiponnistuksia. Millä keinoilla markkinoidaan vuonna 2023?


Huomioi nämä markkinoinnin trendit vuonna 2023:

Siirrä huomio digitaaliseen markkinointiin

Yritykset panostavat markkinointibudjeteissaan yhä suuremman osuuden digitaalisiin alustoihin. Microsoft ja Apple valtaavat jalansijaa mainonnan saralla: Microsoftin kumppaniverkoston mainosten osuus kasvaa hiljalleen ja Apple tuo mainoksia Apple Storen lisäksi muihin sovelluksiinsa. Mainokset esimerkiksi Google Mapsissa ovat mainio mahdollisuus kivijalkakaupoille. Meta, TikTok ja Google varmistavat omaa jalansijaansa digitaalisen markkinoinnin alustoina kun taas Snapchat ja Elon Muskin uusin ostos Twitter yrittävät vakiinnuttaa paikkansa isojen joukossa. 

Tunne yleisösi arvot, niin pysyt pelissä

Tulevaisuuden markkinointi perustuu entistä vahvemmin yleisön tuntemiseen. Tutki, mitkä ovat kohderyhmäsi arvot, intohimot ja asenteet. Pelkkien demografiatietojen käyttäminen ei riitä, vaan on kurkistettava syvälle kohderyhmää ohjaavaan käyttäytymiseen. Yleisösi on entistä vaativampi mainonnan suhteen ja siksi on tärkeää tietää millainen mainonta heihin vetoaa. Arvot näkyvät ja puhuttelevat mainonnassa.

Yksilöity mainoskokemus on entistä tärkeämpi 

Huomio siirtyy valtavirrasta yksilöllisyyteen. Kuluttajat janoavat entistä parempaa ja kohdennettua sisältöä, joka on tehty juuri heille. Jatkuvien ärsykkeiden maailmassa on tärkeä erottua ja erinomainen keino tähän on personoitu sisältö. 

Sitoutuminen ja sen mittaaminen on entistä merkittävämpää 

Mainonnan tehtävä on viihdyttää, tarjota hyödyllistä tietoa ja sitouttaa kuluttaja. Sitouminen voi olla tykkäys sosiaalisessa mediassa, ostos tai jokin muu mitattava transaktio yrityksen kanssa. Mainoksen tykkäys somessa voi auttaa sinua tavoittamaan yritykseesi sitoutuneen potentiaalisen ostajan. Muista myös mitata mainonnan kattavuutta, toistokertoja ja sitoutumisprosenttia sitoutumismäärien lisäksi. 

Data ja analytiikka ovat suuressa roolissa

Ennusteet tulevaisuuteen, entistä tarkempi mittaaminen ja datan hyödyntäminen uusin keinoin mainonnassa ovat ensi vuonna pelissä entistä vahvemmin. Yksityisyyden suojavaatimukset ovat tiukentuneet ja markkinoijat miettivät datan keruuta uudelleen. Lue lisää miten tiukentuneet datan yksityisyyden suojavaatimukset vaikuttavat markkinoijan mahdollisuuksiin kehittää ja optimoida tekemistä dataan perustuen.

Virtuaalisen ja todellisen maailman yhdistävän metaversumin rooli

Metaversumi tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja uusia kokemuksia meille kaikille. Metaversumi on sekoitus virtuaalimaailmaa, lisättyä todellisuutta ja tekoälyä. Metaversumiin voit sukeltaa esimerkiksi AR-lasien avulla ja voit seikkailla uudessa ulottuvuudessa ihmisten kanssa, jotka ovat myös omissa kodeissaan. Metaversumilla on potentiaalia esimerkiksi etätyöskentelyssä, vaateteollisuudessa, pelialalla ja terveydenhuollon alalla. Metaversumi voi lunastaa paikkansa jo ensi vuonna, mutta viiden tai kymmenen vuoden sisällä sen rooli tulee mitä todennäköisimmin olemaan merkittävä.

Muistilista markkinoijalle

Sen lisäksi, että markkinoinnin kentällä on uusia pelaajia Aasiassa ja digitaalisissa alustoissa, ensi vuonna brändien vastuullisuus, läpinäkyvyys ja aitous korostuvat entistä enemmän. Kilpailu on entistä kovempaa ja kuluttajat odottavat yrityksiltä kannanottoja merkittäviin yhteiskunnallisiin aiheisiin ja maapallon hyväksi. Markkinointi on arvopohjaista ja personoitua. Ihmiset vakuutetaan vastuullisella yrityksellä, joka tekee rohkeaa ja oman näköistä markkinointia, jossa arvot ovat esillä. 

 

Haluatko tehdä onnistunutta mainontaa vuonna 2023? Ota yhteyttä meihin!

Anniina Leikas

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, joka innostuu tunteita herättävästä markkinoinnista.

Anniina Leikas

Katso myös