LinkedIn on monelle meistä tärkeä kanava. Tavoitamme sitä kautta potentiaalisia kontakteja ja rakennamme itsestämme sekä työpaikastamme positiivista mielikuvaa. Tässä blogiartikkelissa lähestymme asiaa yrityksen postausten näkökulmasta, mutta samoja vinkkejä voi soveltaa helposti myös henkilökohtaisen näkyvyyden boostaamiseen.
Näillä ohjeilla varmistat, että yrityksesi julkaisut saavat LinkedInissä mahdollisimman hyvän näkyvyyden:
Kommentoi ja tykkää – mieluiten nopeasti!
LinkedIn-päivitysten näkyvyyden paras polttoaine on reagointi. Algoritmi tarkkailee kuinka kiinnostava postaus on eli kuinka paljon ja kuinka nopeasti se kerää reaktioita.
Mitä nopeammin julkaisu kerää reaktioita, sitä paremman rankingin se saa. Algoritmi suosii erityisesti kommentteja - kaikista mieluiten pidempiä sellaisia.
Algoritmi myös arvottaa toiminnot eri arvoisiksi. Hyvä muistisääntö on, että kommentit ovat kultaa ja tykkäykset ovat näkyvyyden kannalta vähemmän arvokkaita.
Yrityksessä kannattaakin tiedottaa postausten julkaisuaikatauluista, jolloin henkilökunta voi käydä reagoimassa niihin mahdollisimman nopeasti ja boostata rankingia.
Muistilista:
- Reagoi mahdollisimman nopeasti - mieluiten tunnin sisällä julkaisusta!
- Tykkäys = 1 piste näkyvyydelle
- Kommentti = 100 pistettä näkyvyydelle
Kommentoinnista ei kannata missään nimessä ottaa liikaa paineita. Pääasia on, että reagoit julkaisuun. Jos haluat, voit kommentissasi tuoda esiin jotain seuraavista:
- Kerro oma mielipiteesi julkaisusta
- Nosta esiin kokemuksia tai faktoja
- Tägää ihmisiä, joita julkaisu voisi kiinnostaa
- Liitä linkkejä tai screenshotteja, joista muut lukijat saavat lisätietoja
Sharing isn’t that much caring
Uudelleenjaon sijasta tee mieluummin oma postaus
Vaikka suora postauksen jako onkin helppoa, se ei ole LinkedInissä kovin tehokasta. Uudelleenjaot saavat nimittäin keskimäärin 10-15% vähemmän näkyvyyttä kuin itsekirjoitetut postaukset. Jakamisen sijaan postauksesta kannattaakin luoda itse oma julkaisu.
Vaivattomin tapa on kopioida alkuperäisen postauksen teksti ja tägätä siihen julkaisun yhteydessä yrityksesi LinkedIn-tili sekä julkaisuun liittyviä kollegoita. Oman näkökulmasi esiintuominen on kuitenkin aina suositeltua, sillä verkostosi reagoi siihen todennäköisesti paremmin.
.
Tässä esimerkissä yrityksen julkaisu on lisätty henkilökohtaiseen profiiliin jaon sijasta uutena postauksena. Alkuperäiselle postaukselle kertyi näkyvyyttä 525 näyttökertaa, kun henk.koht. postaukselle puolestaan 9760 näyttökertaa.
Linkki löytyy kommenteista
LinkedIn ei halua ohjata ihmisiä ulos palvelustaan. Keskimäärin postaukset, joissa ei ole linkkiä saavat 6x enemmän näyttöjä kuin linkilliset julkaisut. Linkittömät julkaisut saavat keskimäärin myös 4x enemmän reaktioita ja 18x enemmän kommentteja kuin linkilliset versionsa. Linkki kannattaa lisätä julkaisun jälkeen postauksen kommentteihin ja mainita tekstissä, että linkki löytyy sieltä.
Muistilista:
- Tägää julkaisuun yrityksesi tili sekä mahdollisia kollegoita
- Lisää linkki kommentteihin ja tekstiin maininta “linkki kommenteissa”
- Voit tehostaa postauksen näkyvyyttä hashtagien avulla
- Halutessasi voit lisätä postaukseen kuvan. Hyvä kuva kiinnittää huomion ja kannustaa lukemaan.
Yrityksen hyvä näkyvyys on sekä henkilön että työnantajan etu ja jokainen yrityksessä työskentelevä voi helposti omalla panoksellaan tuoda kortensa kekoon.
Kaipaatko lisää boostia markkinointiisi? Varaa aika kasvujohtajamme Piia Holman kalenterista.
Jenni Kanninen
Jenni on dynaaminen digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Hänelle on tärkeää, että asiakkaat saavat tuloksia, jotka näkyvät myös konkreettisesti viivan alla.
