Hakukoneoptimointi - 9 vinkkiä löydettävyyden parantamiseen
Kimmo Saarinen 8.1.2018 | 8 minuuttia luettavaa

Hakukoneoptimointi on yksi keskeisiä asioita inbound-markkinoinnin onnistumisessa. Ilman suunnitelmallista ja systemaattista hakukoneoptimointia saattavat sisältöön panostetut eurot valua hukkaan. Kohderyhmän tunteminen on koko sisällöntuotannon ja siten myös hakukoneoptimoinnin lähtökohtia. 

inbound-markkinointi
Nainen, josta melkein tuli ydinfyysikko
Terhi Bergius 1.9.2020 | 2 minuuttia luettavaa

Peiken työssä luovuus ja tekninen osaaminen tuottavat asiakkaille näkyvyyttä ja uusia kontakteja. Tanssiva teekkari taitaa SEOt, SEMit sekä viestien kohdistamisen oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja oikeille ihmisille. Mutta annetaan Peiken kertoa itsestään lisää:


Tekniikka vai luovuus – kumpi tuli elämääsi ensin?

Aloitin tanssitunnit kolmevuotiaana, mutta luultavasti olin jo sitä aiemmin viettänyt vappua Ullanlinnanmäellä isäni teekkarilakki päässä, joten täytynee vastata että tekniikka.


Kuinka päädyit Otaniemeen, ja mitä oikeastaan opiskelit siellä?

Edellisestä vastauksesta voinee päätellä, että isäni jalanjälkiä seuraten. Yläasteiässä haaveilin ydinfyysikon hommista, mutta kun lopulta tuli valinnan aika, päädyin opiskelemaan viestintätekniikkaa. Eli sitä, miten viestit kulkevat ja miten se mahdollistetaan, paperilla tai diginä, noin yksinkertaistaen.


Mitä muuta olet ehtinyt tehdä tähän mennessä?

Olen pääasiassa työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin maailmassa erilaisissa tehtävissä ja yrityksissä – parissakin startupissa, pörssiyhtiöissä ja valtiolla. Olen edistänyt niin innovaatioiden, 3D-teknologian kuin kotimaisen designinkin myyntiä ja tunnettuutta. Viimeisimmät vuodet olen myös pitänyt pystyssä omaa yritystä, joka tosin nyt jäi ansaitulle virkavapaalle.


Mitä luovuus merkitsee sinulle?

Vapautta tulkita erilaisia tunnetiloja. Tanssin kautta olen käsitellyt niin kuolemaa, surua, kaipausta kuin suurinta iloakin. Toinen intohimoni kirjoittaminen on myös erinomainen väylä vapauttaa tukoksia ja päästä tilaan, jossa voi vain antaa mennä. Työelämäkontekstissa luovuus on minulle mahdollisuus hypätä insinööriaitauksen ulkopuolelle ja rikkoa ennakkoluuloja.


Miten taustasi näkyy työssäsi digitaalisen markkinoinnin asiantuntijana?

Tekkitaustasta on ollut valtavasti hyötyä verkkokauppojen ja -sivustojen kehitys- ja markkinointityössä. Ymmärrän, mistä kokonaisuudet muodostuvat ja mikä on milläkin alustalla teknisesti mahdollista. Tämän lisäksi tietysti analyyttinen ajattelutapa helpottaa datan pyörittelyä ja useissa työpaikoissani myös substanssiosaaminen on ollut kullanarvoista.


Minkälaiset tavoitteet kannustavat sinua tekemään parhaasi?

Minua kannustaa erityisesti ongelmanratkaisu ja asiakkaan auttaminen. Jos pöytään lyödään haastava kortti, on erittäin innostavaa lähteä etsimään ratkaisuja yhdessä. Kädenlämpöiseen “kunhan nyt tehdään jotain” -tekemiseen on hankalampaa saada samaa kipinää.


Mikä saa sinut vapaa-ajalla hyvälle tuulelle?

Hyvä ruoka, joko ravintolassa tai kotikeittiössä kokattuna. Ystävät, joiden kanssa voi tuulettaa ajatuksia. Oma koti ja perhe.


Lopuksi on ihan pakko kysyä – kuinka usein saat kertoa, mistä mukava etunimesi on peräisin?

Haha, lähes joka kerta, kun tapaan uuden ihmisen! Yleensä sitä luullaan lempinimeksi, mutta kyllä se on passissanikin tässä muodossaan. Mutta minulle se tosiaan on annettu vanhan sukulaisen lempinimestä, että sinällään pohtijat ovat oikeilla jäljillä.

ideointi ja luovuus | dataohjautuva markkinointi
Ajatuksia 5 tähden asiakaskokemuksesta
Samuli Salokangas 11.8.2017 | 9 minuuttia luettavaa

Kävin tapahtumahotelli Huoneessa 8.8.2017, 5 tähden asiakaskokemus -kirjan julkistamistilaisuudessa. Luin kirjan ja kerron seuraavassa omia ja parin asiantuntijan ajatuksia aiheesta. Kirja itsessään on kompakti ja helposti lähestyttävä perusteos kaikista asiakaskokemukseen vaikuttavista tekijöistä. Se toimii hyvänä muistilistana varsinkin asiakasrajapinnassa toimivien yritysten palveluja ja myyntiä kehittäville henkilöille ja johdolle. 

asiakaskokemus
Parhaiten menestyvät yritykset hyödyntävät dataa markkinoinnissaan
Kimmo Saarinen 1.3.2018 | 3 minuuttia luettavaa

Googlen teettämän tutkimuksen (The customer experience is written in data) mukaan yritykset, jotka hyödyntävät dataa tehokkaasti markkinoinnissa, menestyvät muita paremmin. Tärkeää on ettei datan hyödyntäminen ole pelkkä kaukainen tavoite vaan kiinteä osa yrityksen kulttuuria.

dataohjautuva markkinointi
Hoitomalleilla voit tehostaa yrityksesi toimintaa - INBOUND 2020
Piia Holma 23.9.2020 | 3 minuuttia luettavaa

Hubspot Akatemian professori Anni Kim puhui INBOUND 2020 -tapahtuman puheenvuorossaan hoitomallien tärkeydestä sekä automaatiostrategian että yrityksen toiminnan tehostamisen näkökulmasta. Puheenvuoro painotti Hubspotin tuomia parannuksia itse työkaluun, mutta 18 kohdan parannuslista jäi kolmen ison teeman jalkoihin. 

markkinoinnin automaatio | hubspot
10 salaisuutta, joiden avulla sisältösi huomataan
Timo Vennonen 22.9.2020 | 2 minuuttia luettavaa

Kuuntelin juuri Nancy Harhutin esityksen HubSpotin INBOUND2020-tapahtumassa. Nancy, HBT Marketingin Chief Creative Officer, on erikoistunut käyttäytymistieteiden hyödyntämiseen markkinoinnissa. Hänen asiakaslistaltaan löytyy suuria brändejä, kuten AT&T, IBM, Dell, Nationwide, Sheraton, UnitedHealthcare, TripAdvisor ja American Express. 

asiakaskokemus | ideointi ja luovuus | myynti ja markkinointi | sisältösuunnittelu
Työharjoittelijana Blink Helsingissä
Iiris Riikonen 20.9.2019 | 2 minuuttia luettavaa

Kun saavuin toimistolle ensimmäistä kertaa maanantaina, olin hyvin jännittynyt. Jännitys kuitenkin unohtui, kun minut otettiin avomielin vastaan ja pääsin heti tutustumaan tiloihin ja tervehtimään muita työntekijöitä.

Toimisto näytti silmääni hyvin siistiltä ja rauhalliselta työympäristöltä. Hyllyillä ja pöydillä oli paljon viherkasveja ja kaikki näytti uudelta ja puhtaalta.

Mitä pääsin tekemään?

Ensimmäisinä päivinä pääsin osallistumaan maanantaipalaveriin, julkaisemaan blogipostauksia norjan ja ranskan kielillä sekä katsomaan opetusvideoita liittyen firman medianäkyvyyteen. Aika kului nopeasti ja tehtävät olivat helppoja.

Loppuviikosta pääsin myös osallistumaan muun muassa ruuan laittamiseen koko porukalle, kuulemaan työntekijöiltä mitä heidän työnkuvaansa kuuluu sekä suunnittelin ja kirjoitin tätä blogipostausta.

Pieninä sivuhommina vein roskia, kastelin kukkia, siivosin varastoa ja leikin Gloria-nimisen koiran kanssa.

Millaista on mainostoimiston arki?

Saavuin toimistolle aamuisin yhdeksän maissa, ja jo silloin oli paikalla olevilla työt hyvässä vauhdissa. Toimistolla oli lähes koko ajan rauhallista, kuului vain näppäimistön ja hiirten naputus, satunnaisesti alkoi lyhyt keskustelu ja sitten työ taas jatkui. 

Blink Helsingillä oli mukava ilmapiiri, ja yhteishenki vaikutti myös erittäin hyvältä. Toimistolla vallitsi tekemisen meininki ja tulin hyvin toimeen kaikkien kanssa. Blinkillä työskenteli paljon eri ikäisiä ja eri tyylisiä ihmisiä, joka tietenkin mahdollisti monien erilaisten ideoiden syntymisen.

Mitkä fiilikset jäivät ja mitä opin?

Harjoittelujaksosta jäi superhyvä fiilis ja sain tietää paljon uusia asioita liittyen markkinointiin ja mainostamiseen.

Ennen harjoittelujaksoa, en oikein osannut muodostaa minkäänlaista mielikuvaa millaista täällä olisi, mutta työt vaikuttivat hyvinkin mielenkiintoisilta ja miellyttäviltä, ja voisin oikein hyvin kuvitella itseni kyseiseen ammattiin tulevaisuudessa. Mielenkiintoisimmalta markkinoinnissa tällä hetkellä tuntuisi sisällön tuottaminen, mutta eihän sitä tiedä vielä mihin tulen päätymään!

Inbound-markkinoinnin filosofia - miksi tehdä sitä?
Kimmo Saarinen 7.9.2017 | 3 minuuttia luettavaa

Inbound-markkinoinnin voi käsittää kolmella eri tavalla: filosofiana (miksi?), metodologiana (miten?) ja työkaluina (mitä?). Tässä pureudutaan ensimmäiseen eli miksi yrityksen kannattaisi ylipäätään tehdä inbound-markkinointia? Syitä on lukuisia, mutta tässä ne on tiivistetty kolmeen pääteemaan.

inbound-markkinointi
Pitkäjänteisen inbound-markkinoinnin tuloksellisuus - case oma blogi
Kimmo Saarinen 31.5.2019 | 3 minuuttia luettavaa

Bloggaaminen on yksi ja erittäin tärkeä osa inbound-markkinoinnin keinovalikoimaa. HubSpotin mukaan yritykset, jotka bloggaavat, saavat 67 % enemmän liidejä kuin ne jotka eivät bloggaa. Vaikka videoiden suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosina, tekstiin ja kuviin perustuva sisällöntuotanto on edelleen tärkeä keino.

Nykyisessä nopeatempoisessa kvartaalitaloudessa odotetaan, että tehtävät markkinointi-investoinnit tuottavat nopeasti viivan alle. Samalla helposti unohdetaan markkinoinnin arvo pidemmällä aikavälillä, jolloin saa helposti vääristyneen kuvan markkinoinnin tehottomuudesta ja turhuudesta.

inbound-markkinointi
Inbound-markkinointi metodologiana - miten sitä tehdään?
Kimmo Saarinen 29.9.2017 | 5 minuuttia luettavaa

Inbound-markkinointia voidaan lähestyä kolmesta eri kulmasta: filosofiana (miksi?), metodologiana (miten) ja työkaluina (mitä?). Tässä paneudutaan näistä toiseen, eli siihen miten inboundia tehdään.

inbound-markkinointi
Covid19 on sähköpostimarkkinoinnin renessanssi
Timo Vennonen 23.9.2020 | 2 minuuttia luettavaa

Tänään INBOUND2020-tapahtumassa puhui Jay Schwedelson, Worldata-nimisen firman toimitusjohtaja. Hänen vahtivuorollaan Worldatasta on kehittynyt globaali sähköpostimarkkinoinnin ninja, joka luultavasti syö kilpailijoitaan aamupalaksi.

markkinoinnin automaatio | dataohjautuva markkinointi | sisältösuunnittelu
Inbound-markkinoinnin työkalut - millä sitä tehdään?
Kimmo Saarinen 17.10.2017 | 6 minuuttia luettavaa

Inbound-markkinointia voi tarkastella kolmesta eri näkökulmasta: filosofiana (miksi?), metodologiana (miten?) ja työkaluina (mitä?). Työkalujen tehtävänä on luoda yritykselle liikennettä ja liidejä sekä viedä liidejä kohti ostopäätöstä. Tässä tiivistettynä inbound-markkinoinnin tärkeimmät työkalut HubSpotissa.

inbound-markkinointi

1 / 1