Case

Elektria

Elektria on SLO:n kanssa yhteistyössä toimiva itsenäisten sähköurakoitsijoiden ketju, jolle SLO tarjoaa tuotteita, palveluita ja ratkaisuja. Kymmeniä vuosia toiminut 130 sähköliikkeen ketju oli ilmeeltään ja palveluiltaan jäänyt ajastaan jälkeen.

Konsepti ja identiteetti

 

Kehitimme palvelumuotoilumetodiikan avulla joukon liiketoiminnallisesti kiinnostavia palveluideoita, suunnittelimme sekä jäsenliikkeitä että loppuasiakkaita hyödyttävän verkkopalvelun ja loimme ketjulle ajankohtaisen identiteetin, joka kertoo muutosten tuulista ja erottuu selkeästi kilpailijoista.

elektria_ipad2SLO:n kanssa yhteistyössä toimiva itsenäisten sähköurakoitsijoiden ketju Elektria kaipasi pölyjen pyyhkimistä. Ilme oli päässyt vanhentumaan, edut jäsenliikkeille kaipasivat päivitystä ja asiakkaille tarjottavat palvelut vaativat kokonaiskuvan haltuunottoa. Aloitimme uudistuksen jalkautumalla eri kokoisiin ja tyyppisiin Elektria-liikkeisiin ympäri Suomea. Haastattelemalla sähköliikkeitä heidän tarpeistaan, toiveistaan ja haasteistaan onnistuimme luomaan ymmärryksen heidän arjestaan, liiketoiminnastaan ja kehittymismahdollisuuksistaan. Samalla pyrimme tunnistamaan mahdollisia ongelmia ja kipupisteitä, joihin ketju voisi tarjota tukeaan. Haastattelujen perusteella kehitimme joukon liiketoiminnallisesti kiinnostavia palveluideoita. Niitä priorisoimalla loimme yhdessä asiakkaan kanssa näkemyksen potentiaalisimmista kehitysideoista, joita SLO halusi lähteä heti toteuttamaan sisäisesti.

logo_sketch

Ketjun kokonaisuudistuksen yhteydessä päivitettiin myös Elektrian identiteetti. Punainen väri, joka sitoo ketjun SLO:hon säilytettiin. Muu sai vaihtua: Niin arvolupaus ja puhetapa kuin visuaalinen ilme ja logokin. Uusi Elektria siirtyi kertaheitolla 2000-luvulle tarjoten asiantuntijuuttaan ja osaamistaan asiantuntevasti ja luotettavasti ilman pönötystä ja pölyttyneisyyttä.

valokyltti

 

Uudistus konkretisoitui ensimmäiseksi ketjun Elektria.fi-verkkopalvelussa. Haastatteluiden, kyselyiden ja workshopien tuloksena kehittyi näkemys jäsenliikkeiden yhteisestä verkkopalvelusta sekä sen sisältämistä ominaisuuksista ja työkaluista. Tavoitteena oli luoda palvelu, jossa jokainen ketjuun kuuluva liike saisi oman vakuuttavan verkkopalvelunsa välittömästi käyttöönsä ilman erillispanosta tai -osaamista. Mm. rakennusalalle niin oleelliset liikekohtaiset referenssit otettiin haltuun. Sähköliikkeiltä valmiiksi muotoiltujen referenssikohde-esittelyjen julkaiseminen vaati minimipanosta, samalla kun asiakkaiden suuntaan saavutettiin maksimiefekti. Uudistus lanseerattiin sisäisesti jäsenliikkeille ja se sai positiivisen ja innostuneen vastaanoton. www.elektria.fi

elektria_ipad

 

 Elektria-verkkopalvelun avainluvut:

0€

ylläpitoon varattu budjetti

0h

ylläpitoon varattu aika

3123kpl

ajantasaiset referenssit

134kpl

ajantasaiset verkkosivut

 

 

Asiakkaan vastuuhenkilö:
Viola Sandin
“Johan puhahti Elektriasta pölyt päältä! Prosessi oli osallistavuudessaan mielenkiintoinen ja onnistuikin hienosti sitouttamaan elektrialaiset mukaan uudistukseen. Kentältä on kuulunut sekä palveluideoiden, ilmeen että verkkopalvelun osalta pelkkää hyvää. Jäsenliikkeet kokevat nyt olevansa aivan eri tavalla olevansa ylpeitä elektrialaisuudestaan.”
 
Viola Sandin

AUTAMME SINUA ONNISTUMAAN. OTA YHTEYTTÄ TAI VARAA AIKA TAPAAMISELLE.

Asiakkaat

Piia Holma Kasvujohtaja piia@blinkhelsinki.fi
puh. +358 40 527 8810

Työnhakijat

Antti Tolonen Toimitusjohtaja antti@blinkhelsinki.fi
puh. +358 207792100

TILAA UUTISKIRJE

Jaamme kuukausittain näkemyksiä, vinkkejä ja menestyskeissejä markkinoinnin ammattilaisille.

Google maps image