Blogi

Nämä asiat potentiaalinen asiakas haluaa nähdä yrityksesi verkkosivuilla

asiakaskokemus verkkosivuston kehittäminen

Johanna Söderlund

Verkkosivusto on tärkein tekijä uusien asiakkaiden tavoittamisessa. Listasimme yhdeksän asiaa, jotka kävijä ehdottomasti haluaa nähdä yrityksen verkkosivuilla.

Useimmille yrityksille verkkosivusto on tärkein tekijä uusien asiakkaiden tavoittamisessa. Hyvä verkkosivusto yhdistää tärkeimpiä kohderyhmiä palvelevan ja aktivoivan sisällön sekä teknisen turvallisuuden ja toimivuudenMutta ennen kaikkea sivustolla on keskeinen rooli ensivaikutelman luomisessa, jonka potentiaalinen asiakas brändistä saa.

Houkutteleva ja hyvin toimiva verkkopalvelu on tätä päivää, mutta hyväkään sisältö ei kävijää ilahduta, jos se ei löydy helposti, latautuu hitaasti tai on muulla tavalla hankala käyttää. Sivuston hyvällä suunnittelulla on siis valtava merkitys monestakin syystä. 

Jotta et menettäisi arvokkaita liidejä, listasimme yhdeksän asiaa, jotka kävijä ehdottomasti haluaa nähdä yrityksesi verkkosivuilla.

 

  1. Yhteystiedot

 

Yhteystiedot ovat yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein asia, jonka kävijä haluaa sivuilta löytää. Ne eivät ole vain pakollinen paha, jonka voi piilottaa sivuilla mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan. Muista, että ihminen harvoin jaksaa käyttää aikaansa piiloleikkeihin, joten lisää yhteystiedot helposti löydettävään paikkaan. Jos haluat palvella kävijää entistä paremmin, upota "Ota yhteyttä" -lomake jokaisen pääotsikon alta aukeavaan sivuun.

 

  2. Blogisisällöt

 

Kaikki verkosta hyvin löydettävät sivut edellyttävät laadukasta sisältöä, ei vain hakukoneoptimoinnin, vaan myös palveluiden ja tuotteiden myynnin kannalta. Juuri näihin tarpeisiin blogi on yksi tehokkaimmista tavoista luoda yrityksen tarjoamiin palveluihin liittyvää korkeatasoista sisältöä. Tee blogista sivustolle oma osionsa ja sijoita se näkyvälle paikalle ylävalikkoon. Näin sen löytävät helposti sekä hakukoneet että lukijat.

 

  3. Tietoja meistä -sivu

 

Yrityksen tarinan avaaminen ja jakaminen sivuilla on merkittävä tapa lisätä luottamusta potentiaalista asiakasta kohtaan. Ihmiset toden totta välittävät siitä, kenen kanssa he työskentelevät tai kenen tuotteita ostavat. Kerro ihmisille tekstin, kuvien tai videon muodossa kuka olet, miksi työsi on tärkeää ja kuinka voit heitä parhaiten palvella. 

 

  4. Ohjaus sosiaalisen median kanaviin

 

Kun potentiaalisen asiakkaan saa ensin vierailemaan sivustolla, ohjaa kävijä seuraavaksi tutustumaan yrityksen sosiaalisen median kanaviin. Lisää sivustolle näkyvät kuvakkeet vain niistä somekanavista, joita päivität useasti ja joissa olet läsnä. 

 

  5. Asiakkaiden suosittelut

 

Suosittelut ovat mahtava tapa nopeuttaa potentiaalisen asiakkaan päätöksentekoa. Jo tyytyväisten asiakkaiden suosittelujen lisääminen sivuille voi auttaa rakentamaan luottamusta tehokkaasti myös uusien asiakkaiden suuntaan. 

 

  6. Maantieteellinen sijainti

 

Monet meistä etsivät Googlen kautta tietoa paikallisista yrityksistä, joten maantieteelliset tiedot ovat erittäin tärkeitä paikallisen hakukoneoptimoinnin kannalta. Lisäämällä sijaintisi sivun otsikoihin, metatietoihin sekä verkkosivuilla näkyviin teksteihin helpotat sivuston löydettävyyttä. Yrityksen fyysisen sijainnin ilmoittaminen verkkosivuilla lisää myös luottamusta yrityksen toimintaa kohtaan.

 

  7. Chatbot

 

Chatbotilla et voi korvata oikeiden ihmisten tarjoamaa asiakaspalvelua. Nykyään ne ovat kuitenkin hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät halua olla yhteydessä meilitse tai soittamalla, mutta saattavat kaivata nopeasti vastauksia tiettyihin palveluita koskeviin kysymyksiin. Harkitse siis chatbotin asentamista verkkosivuille. Voit tarjota kävijöille helpon tavan olla yhteydessä yritykseen.

 

  8. Materiaalia kulisseista

 

Asiakkaat haluavat tietää heitä kiinnostavasta yrityksestä kaiken mahdollisen. “Behind the scenes” -materiaali henkilökunnasta tai työympäristöstä on mainio tapa sammuttaa kuluttajien tiedonjano. 

Jos yrityksesi tarjoaa palvelua, jota on mahdoton kuvata, kokeile lisätä luottamusta potentiaalisiin asiakkaisiin videoilla, joilla avaat palvelua omin sanoin. 

 

  9. Uutiskirjeen tilaus

 

Sähköpostimarkkinoinnin teho on nyt parempi kuin koskaan aiemmin, joten tarjoa kävijöille mahdollisuus pysyä ajan tasalla yrityksen ajankohtaisista asioista. Tee uutiskirjeen tilaamisesta sujuvaa ja helppoa asettamalla tilauslomake selkeästi näkyvälle paikalle.

 

 

Author avatar
Johanna Söderlund

Sisältöjen suunnittelun ja sosiaalisen median asiantuntija, joka vie brändien sosiaalista mediaa kunnianhimoisesti uusille tasoille laadukasta sisältöä puolustaen.

Katso myös

Metallimusiikkia, lumilautailua ja sivustokehitystä

Laura Alho Minuutti luettavaa
Lue
Vierekkäin hymyilevät palkitut blinkiläiset Lassi Hakkarainen, Piia Holma ja Peike Korvenmaa.

Elämme arvojamme todeksi joka päivä – Katso arvopalkintojen voittajat!

Laura Alho Alle minuutti luettavaa
Lue
Markkinointi ja myynti vuonna 2023

Vuoden 2023 voittava pelikirja [ 2 tärkeintä asiaa kestävän markkinointi- ja myyntimallin rakentamiseksi ]

Antti Tolonen 8 minuuttia luettavaa
Lue
Verkkosivuston kuntotesti
TESTAA VERKKOSIVUJESI KUNTO!

Muutamassa sekunnissa tehtävä sivuston kuntotesti paljastaa, mihin parannusta tarvitaan.

TEE SIVUSTON KUNTOTESTI

AUTAMME SINUA ONNISTUMAAN. OTA YHTEYTTÄ TAI VARAA AIKA TAPAAMISELLE.

Asiakkaat

Piia Holma Kasvujohtaja piia@blinkhelsinki.fi
puh. +358 40 527 8810

Työnhakijat

Antti Tolonen Toimitusjohtaja antti@blinkhelsinki.fi
puh. +358 207792100

TILAA UUTISKIRJE

Jaamme kuukausittain näkemyksiä, vinkkejä ja menestyskeissejä markkinoinnin ammattilaisille.

Google maps image